Het Orkest

Opmerkelijke en kwalitatief uitvoeringen

Toelating

Het orkest bestaat uit zo’n 75 muzikanten. Doel van het orkest is het publiek en zichzelf altijd te verrassen met opmerkelijke en kwalitatief hoogstaande uitvoeringen. Voor toelating tot het orkest is minimaal een B-diploma van de KNFM vereist, of prestaties op dat niveau.

Concerten

Het orkest streeft er naar jaarlijks een aantal concerten op niveau uit te voeren. Deze concerten hebben telkens een ander thema. Kerst, klassiek, carnaval en populaire muziek zijn van die thema’s. Maar ook filmmuziek, musical, of Latin American kunnen het thema zijn. Met ‘op niveau’ bedoelen we dat we willen laten horen in de hogere afdeling van de federatie thuis te horen.

Leiding en repetities

Vanaf 1 september 2013 is Römanö Mediati de dirigent van het orkest.  De dagelijkse leiding ligt in handen van de orkestmanager. Elke sectie heeft zijn eigen sectieleider die verantwoordelijk is voor het goed reilen en zeilen binnen de sectie

De wekelijkse repetitie is op dinsdag, van 19.45 uur tot 22.00 uur.
Organisatorisch horen de vaandeldragers bij het orkest. De harmonie heeft op dit moment nieuwe vaandeldragers nodig. Zij zijn het die de trots van de vereniging ‘het vaandel’ tonen.